Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Πώς να μειώσετε τους πόνους της αρθρίτιδας



Η αρθρίτιδα εμφανίζεται σε ένα ανά 5 σκυλιά  και είναι μία από τις πιο συνηθισμένες πηγές χρόνιου πόνου που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κτηνίατροι.

Οι ιδιοκτήτες ζώων έχουν πολλές επιλογές θεραπείας για να βοηθήσουν τα συμπτώματα στο ζώο τους αν και δεν υπάρχει θεραπεία για την αρθρίτιδα και τους πόνους στα οστά.


 1) ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

Όταν τα ζώα διαγνωσθούν με αρθρίτιδα, υπάρχουν πολλές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη διατροφή τους για να τα βοηθήσετε και να ελαφρύνετε τα συμπτώματα. Πρώτο σημαντικό βήμα είναι το βάρος του ζώου.

Περίπου 25%-40% των ενήλικων σκύλων είναι υπέρβαρα. Με κάθε βήμα τους, το παραπάνω βάρος που κουβαλάνε είναι μία ακόμα επιβάρυνση στα οστά τους. Ελαφριά άσκηση, όπως η βόλτα και το κολύμπι είναι ιδανική για να κάψουν τα ζώα μας τις περιττές θερμίδες, χωρίς να βλάψουμε τα οστά τους. Η άσκηση βοηθά και την καρδιά, τους πνεύμονες και το πεπτικό σύστημα, αυξάνει την ροή του αίματος και την οξυγόνωσ και τελικά βοηθά το ζώο. Σε συνδυασμό με μία τροφή χαμηλών θερμίδων, τα ζώα μπορούν να αδυνατίσουν όσο πρέπει.

2) ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

Επίσης, υπάρχουν συμπληρώματα για τα οστά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του πόνου της αρθρίτιδας στα ζώα. Η glucosamine, η χονδροϊτίνη και τα Ωμέγα 3 είναι τα πιο συνηθισμένα βοηθήματα. Ακόμα, αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά είναι χρήσιμα.

Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας για να σας παρέχει το κατάλληλο φάρμακο για το ζώο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου